Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

24. 05. 2023. 16:01 >> 16:02
1

VLADA CRNE GORE

Abazović sa američkim senatorima: Crna Gora ja naredna članica EU

Crna Gora je pouzdana članica NATO-a i prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Dritana Abazovića sa delegacijom američkih senatora koji borave u posjeti Crnoj Gori Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović se osvrnuo na rekordne rezultate u ekonomiji, sa posebnim naglaskom na aktivnosti Vlade Crne Gore na planu suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije.

“Iza svakog nacionalizma na Zapadnom Balkanu stoji korupcija. Zato smo pokazali odlučnost i volju da se suprostavimo korupciji na svim nivoima. U toj borbi nema povlašćenih”, kazao je premijer.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država na viskom nivou, čemu značajno doprinosi članstvo u Sjevernoatlantskom savezu i brojne zajedničke aktivosti na planu očuvanja stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana.

"Crna Gora je pouzdana članica NATO-a i kao takva zasigurno i prva naredna članica Evropske unije", saglasni su sagovornici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније