Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2023. 14:15 >> 14:15
1

ABAZOVIĆ SA STUDENTIMA

Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava

Predsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović ugostio je danas grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline, u okviru njihove studijske posjete Crnoj Gori. Abazović je, kako je saopšteno, tokom svog izlaganja upoznao studente sa vodećim pozicijama u crnogorskoj politici na unutrašnjem i vanjskom planu.

Naglasio je da je Crna Gora napravila značajne korake u približavanju Evropskoj uniji, istakavši da su se preduzeti napori reflektovali i na stav crnogorskih građana, od kojih 85 posto podržava članstvo naše zemlje u okviru evropske porodice.

„Crna Gora je jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu – dobrosusjedska politika i nepostojanje otvorenih pitanja sa komšijama su u vrhu naše vanjskopolitčke pozicije“, naglasio je Abazović.

Na interesovanje studenata,kako je saopšteno, predsjednik Vlade je govorio i o otvorenim pitanjima u regionu, potrebi pomirenja i fokusiranja na zajedničku budućnost, te istakao zajedničku posvećenost Zapadnog Balkana evropskoj integraciji. Na tom fonu, posebno naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, te intenzivnih kontakata sa zvaničnicima američke administracije i Kongresa.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni i izgledima za njihovo rješavanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније