Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

25. 02. 2021. 07:47   >>  07:47 5

BILČIK POZIVA

Političari u Srbiji da se posvete reformama

Izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je sve političare u Srbiji da se nedvosmisleno posvete reformama neophodnim za napredak na evropskom putu i najavio početak međustranačkog dijaloga uz posredstvo EU za 1. mart.


"Pozivam sve političare u Srbiji da se nedvosmisleno posvete reformama, što se prije svega odnosi na pravosuđe i slobodu medija i usklađivanje sa spoljnom politikom EU. Mnogo je učinjeno, ali još mnogo tek treba uraditi", rekao je Bilčik za RTS.

Dan nakon što je Spoljnopolitički odbor EP (AFET) usvojio njegov Izvještaj o Srbiji, Bilčik je kazao da taj dokument "uvažava sve postignuto do sada, posebno konstruktivnu ulogu Beograda u dijalogu sa Prištinom".

Naveo je da je jedna od glavnih poruka Izvještaja da je EP spreman da pomogne Srbiji u popravljanju uslova za političku utakmicu u zemlji.

"Pokrećemo međustranački dijalog u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Ivicom Dačićem 1. marta. Evropski parlament će imati četiri predstavnika (u dijalogu), što pokazuje našu posvećenost. Uz (poslanicu EP) Tanju Fajon i mene, učestvovaće i iskusni bivši poslanici, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan", naveo je Bilčik.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније