Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

06. 04. 2021. 22:11   >>  22:10 7

OSMANI PORUČILA

"Sudbina nestalih prioritet u dijalogu sa Srbijom"

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je danas da bi sudbina nestalih trebalo da bude prioritet broj jedan u dijalogu sa Srbijom.

"Sve dok ne postoji pravda za sve žrtve koje su tako surovo uzete za taoce i još uvijek se vode kao nestale, sve dok za njih nema pravde, nemoguće je razmišljati o miru", kazala je Osmani prilikom polaganja cvijeća na spomen obilježje nestalih u centru Prištine, prvog dana od preuzimanja funkcije predsjednika Kosova.

Po njenom mišljenju, to pitanje ne samo da bi trebalo da bude prioritet u dijalogu sa Srbijom, već bi trebalo da bude institucionalno opredjeljenje svakog rukovodioca.

"Oni i mimo politike imaju moralnu obavezu jer Kosovo ne može da napreduje dok imamo 1.600 porodica koje svakodnevno osjećaju bol i odsustvo svojih najmilijih", rekla je Osmani.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније