Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 04. 2021. 07:02 >> 07:02
4

DODIK NAJAVIO

Srbija u aerodrom u Trebinju ulaže 75% sredstava

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je dolazak delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u Banjaluku veoma važan za Republiku Srpsku, te da su na sastancima razriješena sva pitanja oko strateških projekata, kakav je izgradnja auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine i dalje prema Banjaluci.

Dodik je istakao da će uz pomoć Srbije i uz angažovanje sredstava od nekih investitora, Republika Srpska do ljeta razriješiti kompletnu trasu ovog auto-puta, prenosi Srpskainfo.

"Moram istaći da za dio od Johovca do Vukosavlja planiramo da angažujemo sredstva evropskih fondova i evropskih banaka, jer je riječ o evropskom koridoru", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je naglasio kako želi da Srbija svojim prostornim planovima “bukvalno napadne Republiku Srpsku sa auto-putevima i izlazima prema Srpskoj”.

"U ovom trenutku imamo tri mjesta gdje Srbija planira da brzim cestama i auto-putevima dodirne Drinu. Mi želimo da Drina bude kičma objedinjavanja naroda, a ne granica, jer u našim percepcijama to nije granica. Te tačke su u Rači, gdje je Srbija prihvatila da gradi auto-put od Kuzmina do Rače i most na Rači, te da zajednički nastavimo prema Bijeljini. Sve bliže smo realizaciji tog istorijskog projekta, koji nije jednostavan ni jeftin", objasnio je Dodik.

"Kad je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju, definisali smo da Srbija učestvuje sa nekih 75 odsto, a ostatak Srpska. Potpuno sam siguran da će taj projekat ići, da će aerodrom biti izgrađen. To je ogromna potreba otvaranja Trebinja, jer ga zbog konfiguracije ne možemo otvoriti auto-putem", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, građani Trebinja i Hercegovine mogu biti sigurni da će taj aerodrom biti izgrađen, jer iza njega stoje dva ozbiljna partnera, a to su Srbija i Republika Srpska.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније