Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

12. 05. 2021. 18:20 >> 18:18
11

PREMJEŠTAJ

Radovan Karadžić će kaznu služiti u Britaniji

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić biće premješten u drugi zatvor u Velikoj Britaniji.

Iz britanske vlade su saopštili da će Karadžić biti prebačen u Britaniju na izdržavanje ostatka svoje kazne.

Britanski šef diplomatije Dominik Rab je naveo u saopštenju da bi Velika Britanija trebalo da se ponosi činjenicom da je "od podrške Ujedinjenog Kraljevstva da osigura njegovo hapšenje, do zatvorske ćelije sa kojom se sada suočava, podržala 30 godina traženja pravde za gnusne zločine".

"Radovan Karadžić je jedan od rijetkih ljudi koji su proglašeni krivim za genocid. Bio je odgovoran za masakr muškaraca, žena i djece u genocidu u Srebrenici i pomagao je u procesuiranju opsade Sarajeva svojim nemilosrdnim napadima na civile", rekao je šef diplomatije.

Karadžić se nalazi u pritvornom centru UN u Hagu.

Žalbeno vijeće Mehanizma u Hagu osudilo je 2019. godine Karadžića na doživotni zatvor, zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godine bio osuđen na 40 godina.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније