Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

14. 06. 2021. 09:38   >>  09:39 30

VULIN PORUČIO

Najvažniji zadatak stvaranje "srpskog sveta"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je najvažniji zadatak sadašnje generacije srpskih političara "stvaranje 'srpskog sveta'".

On je za beogradsku Politiku rekao da će Balkan biti bezbjedniji "kad Srbi budu ujedinjeni".

"Kada govorimo o 'srpskom svetu', pitam vas da li Britanija može da ima svoj Komonvelt? Može i da održava veze sa čitavim svijetom kroz svoj Komonvelt. A mi Srbi, koji svi živimo na dometu ne avionskih, već autobuskih linija, ne možemo da imamo svoj srpski svet? I ne smijemo da sarađujemo, ne smijemo da budemo povezani", upitao je Vulin.

Komentarišući navode političara iz regiona koji poistovećuju termin "srpski svet" sa "Velikom Srbijom", Vulin je ocijenio da je reč o zloupotrebama "nečega što nikad nije postojalo".

"Velike Srbije nažalost nikad nije bilo, u suprotnom bismo znali gdje živimo i koji su naši etnički prostori", kazao je Vulin i ocijenio da će Balkan "biti stabilan kada Srbi budu ujedinjeni".

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније