Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R.

24. 11. 2021. 16:10 >> 16:12

BUGARSKA

Autobus planuo jer je prevozio benzin i vatromet?

Prvi rezultati istrage saobraćajne nesreće u Bugarskoj ukazuju na to da je vatra na autobusu započela na prednjem dijelu vozila u sklopu sastava grijanja.

Autobus sjevernomakedonskih tablica prevozio je kanistre s gorivom koji su možda doveli do tragedije. Pored toga, Infomaks prenosi da je vozilo skladištilo i veliku količinu pirotehnike, koja bi završila na makedonskom tržištu pred novogodišnje praznike, prenosi Nova.rs.

Prema prvim saznanjima bugarske policije, autobus turističke agencije "Besa trans" potpuno je izgorio za manje od dva do tri minuta.

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem dijelu autobusa nalazila nelegalna cisterna kapaciteta 1.000 litara nafte, što je uticalo na obim te tragedije. Međutim, Infomaks je došao i do podatka da je autobus navodno prevozio veliku količinu pirotehnike.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je navodno prevozio pirotehnički materijal ili oko 30.000 vatrometa.

Nesreća je odnijela živote 45 osoba, među kojima je 12 djece. Stručnjaci su od početka upozoravali da postoje dvije terorije koje mogu da objasne kako je došlo do tragedije.

Na putu nije bio vidljivih tragova kočenja, zbog čega se zasad čini najizglednijom teorija da je vozač zaspao na putu iz Istanbula iz kojeg se većina putnika vraćala s turističkog putovanja.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je poginulo 45 osoba u najsmrtononosnijoj autobusnoj nesreći u istoriji te zemlje.

Privremeni ministar unutarnjih poslova Bojko Raškov rekao je da su tijela bila zbijena i potpuno spaljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније