Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

HRT [ I. P. ]

11. 01. 2022. 19:19 >> 19:20
2

AKCIJA POLICIJE

Luka Ploče: Zaplijenjena 62 kg kokaina i 220 kg heroina

Policija je u Luci Ploče zaplijenila 220 kilograma heroina, što je do sada najveća zapljena te droge u Hrvatskoj. Heroin je pronađen u kontejnerima koji su stigli brodom preko Turske.

Istovremeno, na drugom brodu, koji je stigao iz Kolumbije, pronađena su 62 kilograma kokaina. Bio je skriven pod morem, u metalnom odjeljku koji je za brod bio pričvršćen vijcima i magnetima, javio je HRT.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska predstavila je rezultate dvije zapljene droga u saradnji s Carinom u oktobru i novembru 2021.

Rukovodilac Službe kriminalističke policije dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Zoran Tikvica naveo je kako je u prvoj zapljeni 11. oktobra 2021. godine u Luci Ploče pretražen kontejner s broda koji je iz Iraka preko Turske prevozio 80 olovnih ploča ukupne težine 250 do 300 kilograma.

U njih 40 pronađeno je 296 paketića s 220 kilograma heroina. U drugoj zapljeni 3. novembra 2021. godine pretražen je brod koji je stigao iz Kolumbije, a kako je prevozio rasuti teret ugljen, pretraga je sprovedena u podmorju.

"Ronioci su u vrlo teškim vremenskim uslovima na dubini od 16 metara pronašli parazit rezervoar pričvršćen magnetom i šarafima za podnožje broda, a u kojem su pronađena 54 paketa sa 62 kilograma kokaina", rekao je Tikvica.

Uz interventnu i pomorsku policiju Policijske uprave, učestvovali su Antiteroristička jedinica (ATJ) Lučko i specijalna jedinica dubrovačko-neretvanske policije.

Ukupna procijenjena vrijednost je oko 17 miliona eura, a droga je bila namijenjena zapadno-evropskom tržištu.

Voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a Dražen Rastović rekao je kako je u drugoj zapljeni riječ o vrlo sofisticiranom načinu krijumčarenja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније