Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

T.G. [ Beta ]

07. 03. 2022. 22:19   >>  22:24

HRVATSKA

Vlada donijela nove mjere da bi ublažila očekivani rast cijena goriva

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je Vlada donijela nove mjere da bi ublažila očekivani rast cijena goriva.

On je na sjednici Vlade rekao da su donijete nove odredbe o privremenom smanjenju trošarine i o marži da bi se obezbijedilo sigurno snabdijevanje naftnim derivatima.

"Bez naših mjera, litra dizela porasla bi na 13,71, dok će s mjerama biti do 12,53 kuna za litru. Benzin bi sjutra koštao 13,28, a s našim mjerama 12,19 kuna", naveo je premijer.

Plenković je podsjetio da sjutra ističe jednomjesečna odluka o zamrzavanju cijena osnovnih goriva, ali da vlada, s obzirom na rast cijena na svjetskom tržištu, donosi mjere da bi ublažila očekivani rast.

"Konceptom kojim danas pristupamo olakšavanju situacije, omogućićemo dalje poslovanje distributera, i to uz fiksiranje ukupne marže za dizelsko gorivo i benzinsko na 0,75 lipa po litri i 0,50 kuna za plavi dizel", rekao je premijer, objasnivši da se trošarine smanjuje privremeno na 90 dana.

Vlada je prije mjesec dana na 30 dana zamrznula cijene osnovnih goriva i to evrosupera 95 na 11,37 kuna, a dizela na 11,29 kuna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније