Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rts.rs [ I. P. ]

02. 05. 2022. 12:01 >> 12:21
1

MILANOVIĆ OŠTRO

"Izdajnik svako ko ne bude protiv proširenja NATO-a"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je da će proglasiti izdajnikom svakog ko ne bude u parlamentu blokirao ulazak Finske i Švedske u NATO dok Hrvati u BiH ne dobiju pisanu garanciju da će izborni zakon u BiH biti izmijenjen.

Zoran Milanović, koji je ranije više puta poručio da je protiv prijema Finske i Švedske u NATO ako se ne promijeni izborni zakon u BiH, izjavio je da Hrvatska ima "istorijsku priliku" da se izbori za bosanskohercegovačke Hrvate.

"To je hrvatski interes, to nije kapric i obijesna želja, nama se tu radi o ušima, ako ne o glavi, da u Hrvatskom saboru ne glasa ni za kakva širenja NATO-a, ne dolazi u obzir. Vrlo jasno govorim, dok se Hrvatima u BiH ne dâ pisano jamstvo da su stvari riješene. I to pisano, nema, majke mi. Dok se ne dâ na papir, znači do promjena zakona. Ko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom, kao i svakoga ko će s njima popiti kafu. Znači, i njih ću proglasiti izdajnicima, jer nema druge", poručio je Milanović.

Milanović je ranije rekao da Hrvatski sabor ne smije da ratifikuje ničiji pristup NATO-u dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

Napomenuo je da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali da to smatra "vrlo opasnom avanturom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније