Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V. ]

19. 05. 2022. 07:04   >>  07:01 6

SASTANAK U OHRIDU U JUNU

Branbić: Nadam se da će i drugi u regionu podržati Otvoreni Balkan

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skoplju da će sljedeći sastanak inicijative Otvoreni Balkan biti održan u Ohridu od 7. do 8. juna i da će tada biti predstavljen informacioni sistem za izdavanje jedinstvenih matičnih brojeva za zajedničku šemu radnih dozvola koja je uvedena kao dio inicijative.  Na pitanje da prokomentariše nedavnu izjavu novog crnogorskog premijera Dritana Abazovića da Crna Gora podržava Otvoreni Balkan, Brnabićeva je rekla da duboko i iskreno jveruje da će tu inicijativu prepoznati i drugi u regionu, ali da tempo procesa zavisi od samog regiona.

Ona je rekla da je inicijativa već dala rezultate, posebno kada je riječ o olakšavanju prelaska granice za građane i preduzeća.

Govoreći na Samitu Makedonija 2025, Brnabić je rekla da će sastanku u Ohridu prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da će informacioni sistem omogućiti građanima Srbije, Severne Makedonije i Albanije da rade pod istim uslovima u bilo kojoj od tri zemlje.

"To će značiti uspostavljanje zajedničkog tržišta rada, kao i veću konkurentnost tri ekonomije", rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.  

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније