Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

T.G. [ Beta ]

04. 06. 2022. 13:11 >> 13:15
2

17 JUNA SA PUTINOM

Dodik u utorak na sastanku s Lavrovom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se u utorak, 7. juna, u Beogradu sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, a deset dana kasnije sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

"Pritiskaju nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati da sarađujemo i imamo dobre odnose sa Rusijom", rekao je Dodik novinarima u Šipovu.

On je ocijenio da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada prije, naglašavajući da ne namjerava da pokvari odnose sa Zapadom, iako sa te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik smatra da će njegovi sastanci sa Lavrovom i Putinom izazvati određene reakcije na Zapadu.

"Moje je da vama obezbijedim stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutrašnjem i spoljašnjem planu zna naći odgovor i ostati stabilna", rekao je Dodik.

Dodik je dobio poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gdje bi trebalo da razgovara s Putinom.

Ruski šef diplomatije boraviće u Srbiji 6. i 7. juna, gde će sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније