Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

15. 08. 2022. 17:32 >> 17:29
4

VUČIĆ O SUSRETU S KURTIJEM

"Beograd želi da očuva mir i stabilnost"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegov jedini cilj na predstojećem sastanku u Briselu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem da mir i stablnost budu očuvani.

Vučić je rekao novinarima da zvanični Beograd "nikome ničim ne prijeti", te naglasio da samo želi da obezbijedi poštovanje međunarodnih pravila i javno pravnih normi.

Prema njegovim riječiima, tu spada i poštovanje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244 i Briselskog sporazuma.

"To su sporazumi koji su važeći i koji su na snazi i moraju da budu poštovani i primjenjivani", rekao je on.

Upitan o restrikciijama struje na Kosovu i stavovima Kurtija uoči sastanka 18. avgusta u Briselu, Vučić je rekao da ne želi da komentariše "njihovu unutrašnju situaciju".

"Situacija oko struje je teška i nadam se da neće morati da isključuju struju i želim im to... jer to (iskuljučenje struje) bi bilo loše i za njih i za nas i za sve ljude koji žive", rekao je on.

Napomenuo je da "niko nije srećan kada mora da isključuje struju".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније