Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J.

17. 08. 2022. 14:01 >> 13:58

OD KADA ZAVOD VODI PODATKE

Rekordna inflacija u Hrvatskoj

Potrošačke cijene u Hrvatskoj porasle su u julu 12,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je najviša stopa inflacije od kada Državni zavod za statistiku (DZS) vodi te podatke, a najviše je posljedica rasta cijena goriva i hrane.

Cijene dobara i usluga za ličnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u julu su u odnosu na jun porasle 0,4 odsto, dok su u odnosu na jul prošle godine skočile 12,3 odsto, pokazuje danas objavljeni izvještaj DZS.

Rast cijena od 12,3 odsto predstavlja ubrzanje u odnosu na jun, kada su cijene porasle 12,1 odsto na godišnjem nivou, prenijela je Hina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније