Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

17. 08. 2022. 18:24 >> 18:21
4

PORUKA IZ BRISELA

Kurti: Kosovo želi članstvo u NATO

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas u Briselu da Kosovo želi članstvo u vojnom savezu NATO.

"Imamo jasnu viziju. Želimo članstvo u NATO. To bi nam omogućilo da pružimo ono što su miroljubive i demokratske države i nacije pružile i još uvijek pružaju našoj zemlji i građanima. U tom smislu, članstvo u NATO-vom programu 'Partnerstvo za mir' bilo bi oslonac", rekao je Kurti poslije razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Kurti je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Stoltenbergom naveo da institucije i građani Kosova imaju razloga za oprez zbog, kako je rekao, "destruktivnog pristupa sjevernog susjeda" i prema Kosovu i prema "regionu uopšte", u okviru "ruskog plana štetnog po Evropu i Balkan".

On je dodao da su Vlada Kosova i on kao premijer posvećeni tome da kosovska politika bude u potpunom skladu sa NATO i dodao da je Kosovo spremno da učestvuje u svakom projektu NATO u punom kapacitetu.

Kurti se zahvalio savezu NATO na dosadašnjem angažmanu na Kosovu.

"Doprinos NATO-a uspostavljanju, razvoju i profesionalizmu kosovkih bezbjednosnih snaga predstavlja uspjeh za primjer", naveo je Kurti.

On je dodao da je Kosovo posvećeno ekonomskom razvoju, dobrobiti građana, demokratiji, ljudskim i manjinskim pravima, bezbjednosti i sigurnosti za sve, vladavini prava i ustavnosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније