Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

27. 08. 2022. 12:31 >> 12:30
1

DODIK POJAŠNJAVA

Nijesam glasao za agreman Fičenu, dolazi u BiH sa zlim namjerama

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je glasao protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH Tomasu Fičenu, jer smatra da on dolazi sa, kako je kazao, "zlim namjerama i da realizuje rigidnu njemačku politiku, što je neprihvatljivo".


"Nijesam glup da ne razumijem da novi ambasador dolazi da realizuje njihove politike, a njihova politika je rezolucija Bundestaga. Pa zato su poslali (visokog predstavnika) Kristijana Šmita da to koriguje i dva člana Ustavnog suda BiH, koji radi na tome da zagorča život Republici Srpskoj. Poslali su i vojnike", rekao je Dodik, prenijela je novinska agencija Srna.

On je ocijenio da Njemačka nema pravo da se miješa u unutrašnje uređenje BiH, ističući da Njemačka zagovara da BiH bude organizovana kao građanska zemlja, što je, kako je rekao, antiustavno i značilo bi da nema ni eniteta ni konstitutivnih naroda.

Dodao je da Njemačka vodi "politiku satanizacije Srba", naglašavajući da "stanje okupacije nije dobro".

"Dok je bila (bivša njemačka kancelarka) Angela Merkel, to je bilo korektno. Mi ne želimo da budemo porobljeni. Oni su nas pobili u prošlom vijeku. E, nećete nas sada, na ovaj način, pobiti", rekao je Dodik.

Njemačka je juče oštro reagovala na odbijanje Predsjedništva BiH da da agreman njihovom novom ambasadoru u BiH, zaprijetivši da će blokirati evropski put te zemlje.

Na sjednici Predsjedništva BiH prije dva dana Dodik je glasao protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru, dok su ostala dva člana Predsjedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić bili za.

Glasanje o agremanu Fičenu ići će u drugi krug, a ako Dodik ponovo bude protiv to će značiti da agreman za Fičena definitivno nije dat, jer saglasnost moraju da daju sva tri člana Predsjedništva BiH.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније