Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

T.G. [ Beta ]

07. 09. 2022. 13:03   >>  13:00

NAJAVLJUJE SE PORAST CIJENA

Nestašica mlijeka i u BiH

U trgovinama širom Bosne i Hercegovine se osjeća značajna nestašica mlijeka, a pojedini mediji najavljuju da bi uskoro cijene mlijeka mogle značajno da porastu.

Bosna i Hercegovina je u velikoj mjeri smanjila proizvodnja mlijeka, tako da je u prvih šest mjeseci ove godine proizvedeno oko 12,5 miliona litara manje u odnosu na isti period prošle godine, prenio je sarajevski portal Kliks (Klix.ba).

Od toga je oko 7,7 miliona litara u Federaciji BiH, a ostatak u Republici Srpskoj, navodi se u tekstu i dodaje da je veliki problem nemogućnost uvoza mlijeka iz Evrope.

Razlog nestašice leži u poskupljenju cijena hrane za životinje, u sušnoj godini, nedovoljnoj količini vještačkog đubriva, a, kako se najavljuje, pravi problemi očekuju se posle žetve koja je u toku.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara RS Vladimir Usorac rekao je da mlijeka nema ni u Bosni i Hercegovini ni u regionu ni u Evropi.

On smatra da moraju da se povećaju cijene proizvođača mlijeka.

"U maloprodaji je cijena 2,50 KM (1,28 eura), a nama plaćaju 0,70 KM (oko 0,36 eura). To je tri puta veća cijena", kazao je Usorac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније