Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј.

05. 10. 2022. 15:30 >> 15:31
4

BISLjIMI

Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamjenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvijek nema zvanične potvrde.

Bisljimi je, kako prenose prištinski mediji, na skupštinskom Odboru za evropske integracije rekao da se Kosovo žalilo Evropskoj uniji zbog toga što Srbija nije ispunila obaveze predviđene sporazumom o energetici.

"Do sada je bilo napretka samo u obavezama koje ima Regulatorna kancelarija za energetiku, ali ostale tačke još nijesu ispunjene. Elektrosever nije ispunio rok od 100 dana. Napisali smo pismo Evropskoj uniji", rekao je on.

Bisljimi je istakao da je od Evropske unije zatraženo da se sporazum o dokumentima sa Srbijom proširi na prelaze s ostalim državama i dodao da na tome radi i izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak.

Srpska kompanija Elektrosever, koja je dobila licencu za distribuciju električne enrgije u opštinama na sjeveru Kosova, još nije ispunila kriterijume za poslovanje koji proizilaze iz Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, dogovorene u okviru dijaloga Prištine i Beograda 21. juna.

Plan za implementaciju energetskih sporazuma predviđa da, ukoliko se dogovorene tačke ne implementiraju u roku od 100 dana od dobijanja licence, kosovski Regulatorni ured za energetiku može da povuče ili suspenduje dozvolu za pružanje usluga distribucije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније