Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/I. P. ]

05. 10. 2022. 19:28 >> 19:28
5

ODGOVOR DODIKA

Izbori bili fer i korektni, nije potrebno ponavljanje glasanja

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je u Banjaluci poslije sastanka vadajuće koalicije u Republici Srpskoj ocijenio da su opšti izbori, održani u nedjelju, 2. oktobra, sprovedeni fer i korektno i da je neprihvatljiv zahtjev opozicije za ponavljanje izbora.

Dodik je naveo da neće sprečavati nikoga da osporava rezultate, ali da niko ne treba da stvara nemire.

Govoreći o za sjutra najavljenom protestu opozicije u Banjaluci, koja smatra da je bilo ogromne krađe glasova, on je kazao da "oni mogu da se okupe u parku i nikakve šetnje po gradu neće biti".

"Šetnje po gradu neće biti, ne treba nam nikakvo uznemiravanje. Oni koji imaju prigovore, mogu da ih podnesu gdje se podnose. Ako misle da treba ponovo da se broje glasovi, neka se broje. Ako misle da treba da se ponove izbori, ako relevantni organi to odluče, nije problem. Ali, nema razloga da se to uradi", rekao je Dodik.

Dodao je da za njega Centralna izborna komisija (CIK) BIH nema legitimitet i da se nada da CIK neće biti "zloupotrijebljen u političke svrhe". "Treba se poštovati zakon, sve mora biti u skladu sa zakonom", kazao je lider SNSD-a.

Kazao je da se spekuliše s brojem nevažećih listića, ocijenivši da oni nijesu mogli uticati na konačan ishod izbora, naglašavajući da je poništavanje izbora nerealno.

Naveo je i da je zadovoljan odnosom koalicionih partnera, kao i da je uloga Srbije u odnosu na izbore u BiH bila korektna i da treba prestati sa spekulacijama u vezi s tim.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније