Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ Beta ]

13. 10. 2022. 17:40   >>  17:39 5

DODIK OCIJENIO

"Ponovno brojanje glasova ima za cilj destabilizaciju RS"

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u Budimpešti da je Centralna izborna komisija BiH (CIK) "otela" Republici Srpskoj pravo da se do kraja provede proces izbora u tom entitetu.

„Šta ima komisija u Sarajevu sa izborom za Narodnu skupštinu Srpske, za predsjednika Srpske? To je stvar Republike Srpske i to ćemo vraćati u narednom periodu“, kazao je Dodik poslije sastanka sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, prenio je RTRS.

Prema Izbornom zakonu BiH, Centralna izborna komisija BiH je nadležna za raspisivanje izbora na teritoriji cijele države, njihovo provođenje, kao i objavljivanje konačnih rezultata.

Dodik, koji je na opštim izborima 2. oktobra bio kandidat vladajućeg SNSD-a za predsjednika RS, dalje je rekao da je sada „mnogo toga jasnije o djelovanju opozicije i CIK-a“.

„(Opoziciona kandidatkinja za predsjednika RS) Jelena Trivić je na fonu njemačke politike, a ne politike Republike Srpske. Ne branimo se mi ni od koga, jer ja i SNSD smo apsolutni pobjednici proteklih izbora“, ocijenio je Dodik.

Predsjednika CIK-a Suada Arnautovića je nazvao „čovjekom koji je negativno raspoložen prema srpskom narodu“ i koji, kako je naveo, „juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost“.

„Mislim da je on poslušnik kojem je neko rekao da tako radi, a to najčešće dolazi iz britanske ambasade koja se umešala u izbore i od ambasada koje je podržavaju“, naveo je Dodik.

Sve je ocijenio pokušajem „potpune destabilizacije u kojoj bi trebalo da se proizvede nekakva ‘žuta revolucija'“.

„Naravno da takve revolucije neće biti. Obavezan sam prema broju glasova koje sam dobio i, naravno, ako hoće tu borbu, imaće je“, istakao je Dodik.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu počelo je ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske, pošto je CIK utvrdila da je na tom izbornom nivou bilo mnogo nepravilnosti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније