Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б.

15. 11. 2022. 18:39 >> 18:43

LAJČAK SA BESLjIMIJEM

"Hitno potrebno rješenje, eskalacija nasilja neprihvatljiva"

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak napisao je danas na Tviteru da razgovara sa šefom kosovske delagacije za dijalog Besnikom Bisljimijem u Briselu o aktuelnoj krizi u odnosima između Kosova i Srbije i posebno o pitanju registarskih tablica.

"Hitno nam je potrebno da nađemo rješenje i osiguramo bezbjednost i stabilnost na terenu. Svaka eskalacija nasilja je neprihvatljiva", napisao je Lajčak na Tviteru, uz sliku sa Bisljimijem.

Šef diplomatije EU Žozep Borel juče je poslije sastanka ministara spoljnih poslova Unije na kome su razgovarali i o Zapadnom Balkanu rekao da Beograd i Priština treba da nađu hitno rješenje za sadašnju krizu, i da će pregovarači već početi da razgovaraju o tome sa Lajčakom u Briselu.

On je najavio dolazak Bisljimija već juče dok se za sada još ne zna kada će doći pregovarač Beograda Petar Petković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније