Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

22. 11. 2022. 16:26 >> 16:24
2

KURTI

Potrebna sva međunarodna podrška da se u 48 časova postigne saglasnost

Naši napori su maksimalni, a potrebna nam je sva međunarodna i lokalna podrška u naporima da se unutar 48 časova postigne saglasnost, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti.

"Ni na trenutak ne mogu pomisliti da ovo neće imati uspjeha. Na raspolaganju nemamo ni 48 sati, već 36, stoga ne mogu da verujem da će napori biti neuspješni. Međunarodni partneri, ambasadori, institucije, Vašington, Pariz, Berlin, svi su angažovani kako bi došlo do uspjeha“, dodao je on.

Kako je napomenuo, nije vrijeme da se govori o novim odlaganjima ili eventualnom neuspjehu.

"Optimisti smo. Velika je greška da se odustane od razgovora za normalizaciju odnosa, a da se predsjednik Srbije i ja dogovaramo samo oko tablica, za koje, ruku na srce, ni on u Srbiji, ni ja na Kosovu – nismo najkompetentiniji", rekao je Kurti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније