Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

26. 11. 2022. 12:09   >>  12:30 24

VUČEVIĆ

Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".

"Srbi su zabrinuti jer se ne zna kakav je sljedeći korak (Aljbina) Kurtija, čovjeka koji je pokazao da donosi ne baš racionalne odluke i da nije čovjek dogovora", rekao je ministar, navodeći da je "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale KM tablice".

Vučević je rekao da Srbija "uvijek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rješenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali mi želimo da spriječimo ratove i sukobe".

Kako je naveo, "naša vojska je hrabra i odlučna da ispuni sve zadatke koje dobija od državnog vrha, ali Srbija uvijek gleda da se do rješenja dođe kroz dijalog, dogovor, kompromis".

"Želim da Srbi na Kosovu, kao i svuda gdje žive, budu sigurni i mirni. Da nemamo ratove, da političari razgovaraju koliko god treba bez nekog vremenskog limita", rekao je Vučević.

On je ukazao da je potrebno da "jačamo naše odbrambene kapacitete, da jačamo Vojsku Srbije (VS), da imamo veći broj oficira i podoficira, prije svega vojnika, jer je VS najsnažniji odvraćajući faktor prema svima onima koji nijesu dobronamjerni prema našoj državi".

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније