Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

08. 12. 2022. 15:02 >> 14:59

STANO SAOPŠTIO

Borel pozvao Vučića i Kurtija na sastanak u Brisel

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija na sastanak u Brisel, a datum sastanka biće naknadno saopšten, izjavio je danas potrparol Evropske komisije Peter Stano.

"Više puta smo rekli da će biti sastanka predsjednika Vučića i premijera Kurtija. Visoki predstavnik Žozep Borel već ih je pozvao da dođu u Brisel. Tačan datum sastanka najavićemo čim bude poznat, kao i uvijek", rekao je Stano na brifingu za novinare u Briselu.

Visoki predstavnik EU Žozep Borel saopštio je prije dva dana da je Beogradu i Prištini poslata posljednja verzija predloga za dogovor u dijalogu.

Borel je odbio da govori o sadržaju, ali je rekao da nije postavljen rok za postizanje sporazuma.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji razgovarao je danas u Briselu sa potpredsjednikom kosovske valde Besnikom Bisljimijem o podnošenju kandidature Kosova za članstvo u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније