Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ RTS ]

23. 12. 2022. 19:29   >>  19:28

OKRUŽNO TUŽILAŠTVO

Banja Luka: Pritvor osumnjičenoj da je koleginici sipala otrov u kafu

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci predložilo je pritvor za ženu osumnjičenu za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je od 8. do 21. decembra drugoj ženi u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je liši života.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci, nakon ispitivanja osumnjičenog lica N. N. iz Banjaluke, predložio je određivanje mjere pritvora u Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz ovog tužilaštva, prenosi RTRS.

Osumnjičena je u vremenskom periodu od dana 8. do 21. decembra, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banja Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života, navodi se u saopštenju.

Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage.

Tužilac je stavio predlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

O predlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Republički pedagoški zavod Republike Srpske, kako je saopšteno, pokrenuo je disciplinski postupak protiv zaposlene u toj ustanovi N. N., koja je osumnjičena za pokušaj ubistva koleginice.

Navode da će do okončanja disciplinskog postupka zaposlena biti udaljena sa radnog mjesta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније