Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

27. 12. 2022. 17:27 >> 17:23
6

OPTUŽIO BEOGRAD

Kurti: Ako Kfor ne ukloni barikade, mi ćemo

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će policija pod kontrolom Prištine ukloniti barikade koje su postavili Srbi na sjeveru Kosova ako to ne uradi misija Kfor, predvođena NATO-om.

"Ako ih ne ukloni Kfor, mi ćemo. To ne može trajati mjesecima, ne može sedmicama. To može trajati samo danima", rekao je Kurti u intervjuu za Oslobođenje, O Kanal i Istragu, povodom krize na sjeveru Kosova.

Kurti je kazao da barikade "ponajviše blokiraju Srbe na sjeveru" i dodao da predstavljaju "kršenje i tlačenje ustavnog poretka i reda i zakona".

"Ali, prvenstveno, to je (potez) protiv slobode kretanja. Kfor se ove 23 godine hvalio da se zalaže za mir, za sigurnost, a prvobitno za slobodu kretanja. E, sad treba da se dokaže na djelu. Ako neće da se dokažu, onda ćemo, nažalost, mi morati da se pozabavimo tim barikadama", naveo je Kurti.

On je najavio da će prvo razgovarati s predstavnicima Kfora, a potom odlučiti "šta će i kako će", navodeći da se, što se tiče Prištine, barikade "mogu ukloniti bez incidenata, ali da je nepoznata druga strana".

"Ljudi su u uniformama. Ti ne znaš kako će reagovati svako od njih kad se približava naša policija. Jedno znam, oni direktive dobijaju iz Beograda", kazao je Kurti.

On je optužio Beograd da je diktirao postavljanje barikada i da su na njima, kako je kazao, "paravojne formacije, koje imaju svoju strukturu i naredbe".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније