Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Beta ]

25. 01. 2023. 13:18   >>  13:14

SAVJETNIK STEJT DEPARTMENTA

Šole pozvao Kurtija da prihvati evropski predlog

Savjetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole pozvao je Kosovo da prihvati evropski predlog o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

"Razgovarao sam sa premijerom (Kosova Aljbinom) Kurtijem o predlogu EU o normalizaciji odnosa sa Srbijom i apelovao na Kosovo da ga prihvati", objavio je Šole na Tviteru.

On je dodao je da je ključna tema razgovora bila partnerstvo SAD i Kosova i zajednički cilj unapređenja evropskih i evroatlantskih integracija Kosova.

Šole je dodao da je sa Kurtijem razgovarao i o važnosti miltietničkog karaktera Kosova i napretku u razgovorima o formiranju Zajednice srpskih opština.

"Razgovarali smo o napredovanju u razgovorima o uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom, u kontekstu dijaloga, kao i o potrebi da se predstavnici kosovskih Srba vrate na svoje funkcije", napisao je Šole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније