Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

09. 02. 2023. 11:12   >>  11:07

U CENTRU GRADA

Sarajevo dobilo prvi bitkoin bankomat

Sarajevo je dobilo prvi bitkoin bankomat, koji se nalazi u centru grada u Kranjčevićevoj ulici.

Iza bankomata stoji Shitcoins.club, a putem bankomata moguća je brza i laka razmjena kriptovaluta BTC, ETH, LTC i USDT u gotovinu i obratno, prenosi Indikator.ba.

Podržan je i rad u domaćoj valuti, konvertibilnoj marki.

Mreža bitkoin bankomata Shitcoins.club pokrenuta je u maju 2017. godine, a prvi bankomat za kriptovalute otvoren je u poljskom gradu Bidgošču, gdje su korisnici mogli kupovati i prodavati kriptovalute za gotovinu.

Nakon Poljske, mreža se prošririla u inostranstvo, a trenutno firma ima svoje BTC bankomate u gotovo cijeloj Evropi i nastavlja da širi svoj doseg.

Mreža korisnicima nudi povoljne cijene, te mogućnost direktne zamjene kriptovaluta u gotovinu i obratno.

Promet kriptovalutama u Bosni i Hercegovini (BiH) nije zakonski uređen. Oporezivanje trgovine kriptovalutama još nije definisano Zakonom o porezu na dodatu vrijednost (PDV).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније