Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

02. 03. 2023. 13:05   >>  13:23

ZBOG SUMNjE NA TRGOVINU DROGOM

Uhapšen i savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) je saopštilo da je uhapšeno šest osoba, među kojima i bivši i sadašnji pripadnici Ministarstva.

MUP RS je saopštilo da su uhapšeni juče u nastavku akcije "Transporter" za razbijanje kriminalnih grupa koje trguju narkoticima, po nalogu Tužilaštva BiH i da će svi danas biti sprovedeni u državno tužilaštvo u Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, ponovo je kao organizator kriminalne grupe koja se bavila prodajom droge uhapšen Bojan Cvijetić koji je bio savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti BH Dragana Mektića.

Cvjetić ranije je hapšen u akciji "Transporter" kao jedan od organizatora velike narkogrupe koja je prodavala velike količine narkotika u EU, a dio u BiH.

Ponovo su uhapšeni i Mladen Milovanović i Predrag Vatreš, bivši inspektori Uprave kriminalističke policije RS.

Takođe po nezvaničnim informacijama, uhapšeni su i Siniša Vukašinović, bivši šef odsjeka za vozila u Policijskoj upravi Banjaluka, kao i Danijel Kovačić, koji je sada inspektor u Sektoru policije PU Banjaluka, a ranije je bio načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.

MUP RS uhapsio je i Miladina Vučića, inspektora Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.

MUP je najavio da će dva policijska službenika, D.K. i M.V, biti suspendovani i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Ovom istragom obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić koji su takođe ranije hapšeni zbog prodaje narkotika, a sada su na slobodi uz mjere zabrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније