Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ RSE ]

16. 03. 2023. 19:35 >> 19:37
2

UOČI SUSRETA SA KURTIJEM

Vučić: "Ne planiram ništa da potpišem"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči susreta sa premijerom Kosova Aljbinom (Albin) Kurtijem u Ohridu da "ne planira ništa da potpiše".

Vučić je u obraćanju javnosti 16. marta rekao da Beograd "još nije dobio nacrt onoga što želi Evropska unija" u pregovorima o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

"Mi smo dostavili svoj predlog, Albanci svoj. Ništa još nismo dobili iz Brisela i taj papir i dalje ne postoji", rekao je Vučić koji se prethodnih dana u Beogradu sastao sa specijalnim izaslanicima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vučić je naveo da susret sa premijerom Kosova 18. marta u Ohridu neće biti "nikakav sudbinski ili sudbonosni dan" i da će pokušati da uradi "ono što je za Srbiju najbolje".

"A to je da radimo na normalizaciji odnosa sa Kosovom, da gradimo najbolje odnose sa Evropskom unijom i da čvrsto držimo naše crvene linije, od toga ne odustajem", rekao je Vučić.

Vučić je ranije više puta rekao da su crvene linije za Beograd bilo kakva vrsta formalnog ili neformalnog priznanja Kosova, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније