Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М. [ Beta ]

18. 05. 2023. 20:28 >> 20:27

SITUACIJA POD KONTROLOM

U djelovima Hrvatske borba s poplavama

U djelovima Hrvatske i dalje traje borba s poplavama, najteže je na području Karlovca, Siska i Hrvatske Kostajnice, gdje je voda ušla u brojne kuće, ali je situacija zasad pod kontrolom, javili su danas hrvatski mediji.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković obišao je danas Karlovac gdje je rekao da je situacija u tom gradu pod kontrolom i da se da prati šta se dešava u drugim djelovima Hrvatske, posebno Sisku, gdje je popustio nasip uz Savu.

On je novinarima kazao da su napravljeni veliki napori u odbrani od poplava i da će vlada pomoći da se nadoknadi šteta.

"Možemo reći da je dio grada odbranjen, pogotovo onaj dio koji je ranije obično bio u najgoroj situaciji - Mostanje, Mala Švarča, Logorište, dok u nekim drugim djelovima ima određenih šteta", rekao je Plenković.

Premijer je istakao da je situacija bolja nego prije nekoliko dana, posebno kada je riječ o Zadarskoj županiji u Obrovcu.

Upitan je li se na nekim mjestima moglo bolje reagovati, premijer je odgovorio da sistem odbrane od poplava može biti bolji, ali da je riječ o rekordnim vodostajima i da treba pogledati šta se dešava u drugim evropskim zemljama, poput Italije.

“Vidjećete da je gore nego kod nas. Ovo su ogromne prirodne nepogode, a Vlada je reagovala i videli smo izvrsnu koordinaciju", ocijenio je Plenković.

On je dodao da Crveni krst pokriva oko 500 domaćinstava odbacivši tvrdnje da su neki građani prepušteni sami sebi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније