Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

25. 05. 2023. 16:59 >> 17:12

KOMESAR EU ZA PROŠIRENjE

Varhelji u Prištini: ZSO sprovesti što prije

Komesar Evropske unije za proširenje i susjedstvo Oliver Varhelji izjavio je u Prištini da je neophodno što prije sprovesti Ohridski sporazum, uključujući i osnivanje Zajednice srpskih opština.

"Dovoljno je da pomenemo i zaključak Evropskog savjeta koji podstiče obje strane da u potpunosti, bez uslovljavanja, sprovedu sve obaveze o kojima su se složili u okviru sporazuma koji je potpisan, obuhvatajući i sporazume koji su potpisani 2015. i 2013. godine", rekao je Varhelji.

Dodao je da mu nije cilj da Prištinu podsjeća na sprovođenje sporazuma, prenio je RTS. 

"Mi smo spremni da pružimo investicioni program od kojeg će svi imati koristi kroz uspešan dijalog. Želimo i s vaše strane da čujemo šta može da dovede posao i razvoj u region gdje je nezaposlenost najviša na našem kontintentu, a socijalno stanje najteže u čitavoj Evropi. Uspješan dijalog podrazumeva i uspjeh za ljude kojima će donijeti rezultat i razvoj", naveo je Varhelji.

Varhelji je podsjetio da će od 1. januara naredne godine građani Kosova moći slobodno da se kreću u Šengen zoni.

"To je dugo obećanje koje smo mi iz Evrope davali Kosovu, koje smo uspjeli da obezbokedimo zajedno sa Vladom Kosova i njihovom ubjeđenju u promjene stvari na terenu. To je zajednički uspjeh koji će svako u ovoj zemlji iskoristiti", zaključio je Varhelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније