Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

01. 06. 2023. 10:46   >>  10:46

ČETVRTI DAN ZA REDOM

U Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku nastavljaju se protesti Srba

U blizini zgrada opština u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu i danas, četvrti dan za redom, nastavljaju se protesti Srba.

Kako javljaju reporteri sa lica mjesta, manja grupa Srba počela je da se okuplja i danas ispred zgrade opštine u Zubinom Potoku.

Srbi su počeli da se okupljaju i u Leposaviću, gdje se ispred zgrade opštine vide vojnici KFOR-a.

Sa učesnicima protesta u Zvečanu je i predsjednik Srpske liste Goran Rakić koji je medijima izjavio da je nakon jučerašnjeg razgovora sa američkim pukovnikom i zahtjeva Srpske liste, KFOR razmjestio svoje snage na pet tačaka u centru Zvečana "da bi spriječili ulazak specijalnih jedinica policije (Kosova) da ne bi došlo do incidenta".

To KFOR nije potvrdio.

Na današnjem protestu u Zvečanu su i rudari.

Rudar Darko Milović, koji se obratio medijima, kako je rekao, u ime kolega, kazao je da je od petka obustavljena proizvodnja "jer su specijalci blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju da kamioni tamo dovoze rudu iz rudnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније