Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

01. 08. 2016. 11:55   >>  17:16

BEZ OTKUPA

Oslobođena tašta Bernija Eklstona

Tašta prvog čovjeka Formule jedan Bernija Eklstona koja je prije deset dana oteta u Brazilu, oslobođena je bez plaćanja otkupa, saopštila je lokalna policija.

Šezdesetsedmogodišnja Apresida Šunk, majka Eklstonove supruge Fabijane Flosi, oteta je iz svog doma u Sao Paulu.

Tražen je otkup od 36,5 miliona dolara, ali ništa nije plaćeno, prema predstavnici policije u Sao Paulu, Elizabeti Sato. Sato je rekla za BBC da je sprovedena velika policijska operacija da se oslobodi žrtva. Dva osumnjičena muškarca su uhapšena i niko nije povrijeđen.

Aparecida Šunk držana je u jednoj kući u Kotiji, predgrađu Sao Paola u koju je policija upala i spasla je.

"Antiterorističko odjeljenje civilne policije oslobodilo je u nedjelju uveče taštu Bernija Eklstona, ona je živa i zdrava. Dva muškarca uhapšena su na mjestu gde je držana u gradu Kotiji", navela je policija države Sao Paulo u kratkom saopštenju.

Fabijana Flosi (38) upoznala je milijardera Ekelstona (85) kada je radila u organizaciji Velike nagrade Brazila u Sao Paulu, 2009. Vjenčali su se 2012. u Švajcarskoj i žive u Londonu.

Brazilska televizija TV Globo prikazala je fotografije oslobođene žene kako stiže u policijsku stanicu u Sao Paulu uz pratnju policije. Ona se poljubila sa rođacima koji su je čekali ispred zgrade. U kratkoj izjavi pred policijom ona je pozvala drhtavim glasom lokalne delikvente da ne otimaju nikog u Sao Paulu jer će biti uhapšeni.

Portparol Eklstona u Londonu nije želio da da bilo kakav komentar. Prema saznanju BBC-ja Eklston je želio da dođe u Brazil da pomogne u potrazi i ponudio je uslugu privatne bezbjednosne kompanije, ali mu je brazilska policija rekla da bi njegovo prisustvo bilo kontraproduktivno i savjetovala njemu i njegovoj supruzi da ostanu u Britaniji.

Prema TV Globu osumnjičeni otmičari bili su u kontaktu sa porodicom, a nedjeljnik Veha navodi da su tražili da im se u britanskim funtama isplati vrednost od 120 miliona reala (36 miliona dolara).

Dnevnik Estado de Sao Paulo potvrdio je da nije plaćen nikakav otkup.

Otmice radi dobijanja otkupa bile su česte krajem devedestih i početkom 2000. godina u Brazilu ali ih je manje otkad su formirana specijalna policijska odjeljenja za borbu protiv takvih kriminalnih djela.

Mnogi ljudi koji su otimani bili su rođaci fudbalera, kao što je majka Robinja koja je oteta 2004. i držana 41 dan u predgrađu Sao Paula. Ona je, navodno, oslobođenja poslije isplaćenog otkupa od 200.000 dolara, iako advokati fudbalera to nikad nijesu potvrdili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније