Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 08. 2016. 14:25 >> 14:05

RADI HUMANITARNIH AKCIJA

UN pozivaju na obustavljanje sukoba u Alepu

Ujedinjene nacije (UN) apelovale su na obustavu sukoba u Alepu i na uspostavljanje pristupa blokiranom stanovništvu pod opsadom u tom gradu na sjeveru Sirije.

 

 

 

Intenzivne borbe vode se posljednjih nedjelja u Alepu i okolini. Grad je podijeljen na kvartove u rukama pobunjenika i kvartove pod kontrolom snaga režima. Pod opsadom je više od milion i po žitelja grada.

U sinoć objavljenom saopštenju zvaničnika UN za koordinaciju u humanitarnim pitanjima Jakuba El Hila i regionalnog koordinatora Kevina Kenedija apeluje se na "humanitarni prekid" sukoba.

"UN su spremne da pomognu civilnom stanovništvu u Alepu", navodi se u saopštenju.

Ali, kako se navodi, potrebni su "stvarni prekid vatre ili humanitarne pauze na nedjeljnom nivou i od 48 sati da bismo imali pristup ugroženima… i za obnovu zaliha hrane i lijekova koje su na izuzetno niskom nivou".

U sukobima u Siriji od 2011. godine je poginulo više od 290.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније