Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 11:19 >> 10:57
2

NASILJE U PORASTU

SAD: Krvavi "Crni petak", pucnjave, incidenti...

Širom SAD su uoči i za vrijeme vikenda velikih popusta, poznatog kao "Crni petak", u tržnim centrima zabilježeni nasilni incidenti.

 

Jedan tinejdžer je poginuo, a još dvoje je ranjeno nakon pucnjave u šoping centru u američkoj državi Alabami, uoči početka vikenda kupovine, piše list "Indipendent".

Policija je saopštila da je svađa dva tinejdžera eskalirala u oružani sukob. Jedan od tinejdžera je pobjegao, ali ga je sustigla policija i pucala. Policija je potvrdila da je taj tinejdžer ubijen

U tržnom centru u Nju Džersiju je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac, dok su se prestrašeni kupci rastrčali i sakrili po prodavnicama.

Do pucnjave je došlo u petak uveče u tržnom centru "Mils" u Nju Džersiju, rekla je portparolka gradskih vlasti Keli Martins, dodavši da povrede koje je muškarac zadobio nijesu opasne po život, prenosi AP, ne navodeći ko je pucao.

Niko nije uhapšen, a ranjeni muškarac ne sarađuje s policijom, rekla je Martinsova, a američka agencija navodi da policija trenutno analizira snimke nadzornih kamera iz tržnog centra.

Nakon pucnjave, tržni centar je evakuisan, navela je portparolka.

Prema njenim riječima, oko 25.000 ljudi posjetilo je taj tržni centar u protekla dva dana, u želji da kupi robu po cijenama tradicionalno sniženim u petak poslije Dana zahvalnosti u SAD.

U međuvremenu, na "Crni petak" nasilje je izbilo u još jednom tržnom centru, u gradu Sirakjuz u američkoj saveznoj državi Njujork, gdje je u policiji lokalnim medijima rečeno da su dva muškarca izbodena oko 16.15h.

Za sada se ne zna šta je izazvalo incident u prodavnici "Mejsi", gdje su policajci pronaši muškarca ubodenog u stomak, dok je drugi muškarac imao rane po drugim djelovima tijela.

Obojica imaju 20-ak godina i prebačeni su u bolnicu, saopštila je policija.

Uprava tržnog centra saopštila je da je riječ o "izolovanom i apsolutno neprihvatljivom" incidentu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније