Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 03. 2021. 23:28   >>  23:27

KRŠENJE SPORAZUMA

EU osudila produžetak grejs perioda između VB i Sjeverne Irske

Evropska unija (EU) danas je oštro osudila odluku Londona da odloži primjenu kontrola hrane između Velike Britanije i britanske pokrajine Sjeverne Irske do 1. oktobra, ocjenjući da to predstavlja kršenje sporazuma o Bregzitu.

Potpredsjednik Evropske komisije Maroš Šefčovič izrazio je "ozbiljnu zabrinutost" zbog "jednostrane odluke" britanske vlade dodajući da je to predstavlja kršenje odredbi sjevernoirskog protokola zaključenog u okviru sporazuma o Bregzitu Londona i Brisela.

Prema njegovim riječima, takva odluka podriva, kako rad zajedničkog komiteta nadležnog za praćenje primjene sporazuma o Bregzitu, tako i "međusobno povjerenje" neophodno za saradnju.

Britanska vlada odlučila je da odloži do 1. oktobra primjenu kontroverznih kontrola poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Britanije i Sjeverne Irske, kako bi kompanije mogle da se prilagode novim mjerama poslije Bregzita.

Vlada je dodala da je to privremena mjera i da se nastavljaju razgovori o tom pitanju sa EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније