Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 03. 2021. 14:54 >> 14:54

ŠRI LANKA

Ne žele bikini i otirače inspirisane svojom zastavom

Šri Lanka je od američke kompanije Amazon tražila da sa svojih stranica ukloni bikinije i otirače u obliku lava s njene državne zastave, saopštile su tamošnje vlasti.

Ta zemlja je prije dva dana protestovala zbog takvih artikala proizvedenih u Kini. Šri Lanka je osjetljiva na sve što smatra kao neprimjerenu upotrebu zastave i budističkih simbola.

Vlasti Šri Lanke navele su da su gigantu u onlajn trgovini, Amazonu, uputile zvanični protet i zatražile od kineskih vlasti da obustave proizvodnju i prodaju takvih artikala.

Ambasada Šri Lanke u Kini saopštila je da je uputila pismo kompaniji da obustavi prodaju putem Amazona otirača i svih proizvoda "koji zloupotreblavaju zastavu" Šri Lanke.

Ambasada Šri Lanke u SAD takođe je saopštila da je reagovala i podnijela žalbu američkih vlastima zbog "kršenja intelektualne svojine" Šri Lanke.

Međutim, dva dana poslije intervencije Šri Lanke, trgovci i dalje nude na prodaju predmete inspirisane njenom zastavom.

Neki kineski trgovci na Amazonu nude otirače po cijenama od 10 do 24 dolara, i bikini od devet do 17,30 dolara.

Jedan korisnik interneta iz Šri Lanke naveo je da to pokazuje "kako Kinezi vide Šri Lanku". Drugi korisnik je naveo da otirači predstavljaju upozorenje kako će Kina tretirati Šri Lanku ako ne isplati dugove.

"Ako ne uspijemo, sigurno će štampati našu zastavu i na toalet papiru", naveo je još jedan korisnik interneta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније