Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

20. 04. 2021. 14:45 >> 14:50
1

ODGOVOR SOFIJI

Rusija protjeruje bugarske diplomate

Rusija je danas najavila protjerivanje dvojice bugarskih diplomata kao odgovor na odluku vlasti u Sofiji da protjeraju ruske diplomate zbog špijunske afere.

Prema saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, ta odluka je saopštena bugarskom ambasadoru u Moskvi.

Rusija protjeruje prvog sekretara konzularne službe i prvog sekretara zaduženog za trgovinu i ekonomska pitanja bugarske ambasade.

"Ova mjera je odgovor na neosnovanu odluku bugarske strane da proglasi nepoželjnim osobama dva zaposlena u ruskoj ambasadi u Sofiji", dodaje rusko ministarstvo.

Bugarske vlasti su u martu odlučile da protjeraju ruske diplomate nakon što je otkrivena navodna špijunska mreža koja je radila u korist Moskve, a u kojoj je bilo i nekoliko zvaničnika bugarskog ministarstva odbrane.

Bugarska tradicionalno ima bliske ekonomske odnose sa Rusijom, ali od oktobra 2019. prisutne su tenzije zbog nekoliko slučajeva špijunaže.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније