Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix ]

14. 06. 2021. 21:19 >> 21:26

RAST OD 9%

Bitkoin ojačao poslije nove objave Elona Muska

Bitkoin je dostigao najveću vrijednost u prethodne dvije sedmice od oko 40.000 dolara nakon što je šef "Tesle" Elon Mask na Tviteru odbacio kritike na račun svog uticaja na tržište i rekao da bi njegova firma mogla ponovo da počne da koristi tu digitalnu valutu.

Bitkoin je značajno ojačao od kada je kompanija "Tesla" u februaru uložila 1,5 milijardi dolara u kupovinu te valute i objavila da će primati bitkon kao sredstvo plaćanja za svoje automobile.

Mask je kasnije saopštio da "Tesla" neće primati bitkoin jer se za njegovo "rudarenje" troši previše energije, čime se doprinosi klimatskim promjenama.

"Kada bude potvrđeno da 'rudari' koriste razumu količinu čiste energije (oko 50 posto), sa pozitivnim trendom za budućnost, 'Tesla' će ponovo odobriti transakcije u bitkoinu", napisao je juče Mask.

Bitkoin je ojačao za preko devet procenata nakon te objave i u Aziji dostigao vrijednost od 39.932, 92 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније