Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

14. 06. 2021. 11:30   >>  11:29

71 POŽAR

U Rusiji bukti požar, zahvatio više od 53.000 hektara

Vatrogasci u Rusiji se bore sa 71 šumskim požarom koji bjesne na 53.438 hektara, a najgora situacija je u Irkutskom regionu.

"Prema informacijama koje su obijezbedile regionalne službe za monitoring šuma, u posljednja 24 sata ugašeno je 75 šumskih požara na području od 900 hektara u Rusiji", saopštila je ta služba, a prenosi ruska agencija Tass.

Iz te službe navode i da je od ponoći po moskovskom vremenu 14. juna 2021. godine, registrovan 71 požar na površini od 53.438 ha na teritoriji Rusije, gdje su u toku aktivni napori za gašenje požara.

Saopšteno je da je devet požara zahvatilo preko 35.521 ha u Irkutskoj oblasti, a čak 17 požara je zabilježeno u Jakutiji.

U gašenju požara učestvuje 3.124 osoblja i 477 komada opreme. Situaciju prati 88 aviona, a 24 aviona se bore sa požarima.

Čak 82 regiona širom Rusije su u pripravnosti zbog ove situacije sa šumskim požarima, a uvedeno je i vanredno stanje u tri okruga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније