Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

14. 06. 2021. 23:40 >> 23:35

OPERISALI PO EVROPI

U Italiji razbijena grupa pljačkaša nakita

Italijanska policija razbila je grupu pljačkaša koji su operisali u Evropi i pokušali krađu u prodavnici nakita na Trgu Svetog Marka u Veneciji 2017. godine.

Osumnjičeni su uhapšeni u Austriji, Estoniji i Finskoj, a pripadaju estonskoj bandi specijalizovanoj za pljačku luksuznih evropskih prodavnica nakita, navela je italijanska policija u saopštenju.

U martu 2017. godine dva člana te grupe aktivirala su dvije dimne bombe da organizuju diverziju na Trgu Svetog Marka u ulici iza ciljane prodavnice nakita, dok su drugo dvoje pokušali da je opljačkaju.

Zahvaljujući intevenciji jednog turiste koga je prodavačica upozorila i koji je pozvao policiju pljačkaši su bili primorani da pobjegnu. Video snimci koje je dala policija pokazuju osumnjičenog kako postavlja dimnu bombu ispod zvona na Trgu Svetog Marka i uspaničene pješake kako bježe.

Te dvije eksplozije izazvale su paniku među brojnim ljudima koji su pomislili da se radi o terorističkom napadu, navela je policija. Današnja objava o razbijanju grupe uslijedila je poslije višegodišnje istrage u koordinaciji sa Europolom.

Prema policiji, ta grupa je izvršila dvije krađe u Bastiji na Korzici 2016. i 2017. godine, u Inzbruku u Austriji u 2017. sa ukupnim plijenom procijenjenim na milion eura. Među uhapšenim je i osumnjičeni šef grupe koji je pronađen u Finskoj. On je već bio osuđivan za više krađa i jedno ubistvo, navela je policija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније