Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina

04. 08. 2021. 08:25   >>  08:25

OSJETIO SE U TOKIJU

Zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihteru pogodio Japan

Američki institut za geologiju (USGS) saopštio je da je na istočnoj obali Japana registrovan zemljotres jačine 5,8 stepeni, ali i brojni manji potresi u Tihom okeanu, u blizini japanske obale.

Prema preliminarnim seizmičkim podacima, zemljotres nije prouzrokovao značajniju štetu.

Registrovani zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihteru imao je epicentar na dubini od deset kilometara, na udaljenosti od oko 127 kilometara u pravcu istok-sjeveroistok od japanskog grada Hasakija, koji je udaljen oko 103 kilometra istočno od Tokija.

USGS izvještava da su se u istoj oblasti kod japanske obale dogodili i drugi, manji potresi jačine od 4,1 do 5,1 stepeni, prenose agencije.

Dok je izvještavao sa Olimpijskih igara u Tokiju, voditelj NBC Njuz Lester Holt objavio je na svom Tviter nalogu je da je osjetio "blagi" potres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније