Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 08. 2021. 12:38 >> 12:39

48 POVRIJEĐENIH

U sudaru vozova u Češkoj poginulo troje ljudi

U sudaru dva putnička voza, jutros na jugozapadu Češke, poginula su obojica mašinovođa i jedna putnica, a povrijeđeno je 48 putnika, od toga je trenutno četvoro u kritičnom stanju, saopštila je regionalna spasilačka služba.

U sudaru brzog voza iz Minhena za Prag i lokalnog putničkog voza, jutros oko osam časova, kraj sela Milavče, poginuli su i češki i njemački mašinovođa i jedna putnica, javlja Češki radio.

"Povrijeđeno je 48 ljudi. Četvoro je potvrijeđeno teško, još šestoro će iziskivati operaciju, ali trenutno su van životne opasnosti", kazao je češkom javnom radio servisu portparol regionalne spasilačke službe Petr Poncar.

Prema tvrdnjama češkog ministra industrije, trgovine i saobraćaja Karela Havličeka koji je obišao mjesto nesreće, sudar je skrivio mašinovođa međunarodnog voza iz Minhena zato što je prošao uprkos crvenom svjetlu.

"Inspektori su na mjestu i utvrđuju detalje koji od vozova je prošao preko crvenog svjetla i zašto", kazao je Češkom radiju portparol Željezničke inspekcije Martin Drapal.

Na mjestu nesreće radi 12 spasilačkih ekipa, oko 60 vatrogasaca i hitna pomoć sa helikopterima. Svi putnici su već evakuisani iz vagona. Nepovrijeđeni i lakše povrijeđeni prebačeni su u Milavče u lokalni kulturni centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније