Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

J.B.Č. [ Beta ]

27. 08. 2021. 20:57 >> 20:59

PENTAGON

Napad u Kabulu izvršio jedan bombaš, opasnost od novih napada

Pentagon je saopštio da je smrtonosni napad na aerodromu u Kabulu u četvrtak izvršio jedan bombaš samoubica, a ne dvojica kao što se prvobitno mislilo, prenio je danas Glas Amerike.

"Mogu da vam potvrdim da više ne mislimo da se dogodila druga eksplozija blizu hotela Baron, mislimo da je sve izvršio jedan bombaš samoubica", rekao je novinarima general Vilijam Tejlor.

Ekstremisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad u kojem je ubijeno 13 američkih vojnika i najmanje 90 Avganistanaca. Avganistanski ogranak Islamske države, poznat kao ISIS-K, po svemu sudeći postaje neprijatelj i Zapada i talibana, navodi VoA.

Tejlor je takođe saopštio da je misija evakuacije nastavljena poslije napada i da je sa aerodroma u Kabulu obavljeno 89 letova, a u periodu od 24 časa ukupno evakuisano 12.500 ljudi.

General Frenk Mekenzi, šef američke Centralne komande, rekao je da su američki komandanti u pripravnosti od novih napada Islamske države, uključujući moguće raketne ili napade automobilima sa eksplozivom.

"Radimo sve što možemo da budemo spremni", rekao je Mekenzi, dodajući da američka vojska razmjenjuje neke obavještajne podatke sa talibanima, i da vjeruje da su "oni osujetili neke napade".

Američki vojnici ranjeni u napadu prebačeni su na liječenje u Njemačku, dodali su na brifingu za novinare zvaničnici Pentagona.

Najmanje 90 Avganistanaca poginulo je u napadu, prenijeli su tamošnji mediji. Zajedno sa 13 američkih vojnika, ukupno je poginulo više od 100 ljudi, dodaje VoA na sajtu na srpskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније