Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

26. 09. 2021. 20:25   >>  20:26

IZBORI U NJEMAČKOJ

SPD spremna da formira vladajuću koaliciju

Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD) je saopštila da vjeruje da je dobila mandat na današnjim parlamentarnim izborima da formira vladajuću koaliciju.

Nakon objavljivanja rezultata izbora na osnovu izlaznih anketa, generalni sekretar SPD Lars Klingbajl je rekao da ta stranka sada "ima misiju da formira koaliciju" i da bi njen kandidat Olaf Šolc trebalo da postane kancelar.

Rezultati na osnovu izlaznih anketa pokazali su da su konzervativci i socijaldemokrate osvojili gotovo podjednak broj glasova na izborima.

Prema izlaznoj anketi televizije ARD, i konzervativna koalicija Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije (CSU) i Socijaldemokratska partija Njemačke osvojili su po 25 odsto glasova.

Međutim, izlazna anketa televizije ZDF predviđa da će SPD imati 26 odsto, a demohrišćani, koje predvodi Armin Lašet, 24 odsto.

Kada su večeras objavljeni rezultati na osnovu izlaznih anketa, stotine pristalica SPD počele su da skandiraju "Olaf, Olaf" u sjedištu te partije lijevog centra u Berlinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније