Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z. [ Beta ]

28. 09. 2021. 08:27   >>  08:28

RAKETA KRATKOG DOMETA

Treća proba Pjongjanga ovog mjeseca

Sjeverna Koreja ispalila je danas raketu kratkog dometa u more istočno od obale, saopštila je južnokorejska vojska.

Raketa je ispaljena sat prije nego što je ambasador Sjeverne Koreje pri Ujedinjenim nacijama Kim Song govorio o "legitimnom pravu" svoje zemlje da testira oružja pred "neprijateljskom politikom" Vašingtona i Seula.

Kako navodi vojska Južne Koreje, raketa je ispaljena iz sjeverne provincije Jagang.

Portparol japanskog ministarstva odbrane, koji je zatražio da ostane anoniman, izjavio je da se čini da je riječ o "balističkoj raketi".

To je treća raketa koju je Pjongjang ispalio ovog mjeseca. Prva je bila krstareća raketa velikog dometa, a druga balistička, kratkog dometa.

Američka vojska je saopštila da je procijenila da lansiranje nije prijetnja po SAD niti po američke saveznike, ali je ocijenila da naglašava "destabilizujući uticaj programa nedozvoljenog naoružanja".

U saopštenju američke indo-pacifičke vojne komande navodi se da "posvećenost SAD odbrani Južne Koreje i Japana ostaje nepokolebljiva".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније