Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92 [ B.B. ]

01. 10. 2021. 16:19 >> 16:21

NOVA PUKOTINA

Rijeka lave i kiša pepela iz vulkana u La Palmi

Lava je ponovo potekla iz novoformirane pukotine vulkana Kumbre Vijeha na La Palmi, a kiša pepela je naterala stanovnike da navuku maske i stave naočare.

Rijeka lave izlazi iz nove pukotine koja se otvorila u četvrtak uveče, a široka je oko 400 metara, prenio je Rojters.

Više pukotina je otvoreno od početka erupcije vulkana 19. septembra, ali je Institut za vulkanologiju Kanara opisao posljednje otvaranje kao novi "fokus erupcije".

Vulkanolog iz Španskog nacionalog geografskog instituta na Tenerifama rekao je da je prerano da se kaže da li će novi tok lave ugroziti još domova. Za sada se veliki dio izliva u more što stvara veliku količinu pepela.
Portparol Hitnih službi Kanarskih ostrva rekao je da nijesu naložene nove evakuacije, a Vulkanski komitet Pekvola procjenjuje podatke o novoj erupciji.

Otkako je proradio vulkan oko 6.000 ljudi je evakuisano i još se nijesu vratili kućama.

Uništeno je više od 800 objekata, uključujući kuće, crkve i škole.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније