Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

25. 11. 2021. 23:36 >> 23:39

VELIKA BRITANIJA

Zabranjeno putovanje iz šest afričkih država

Vlasti Velike Britanije saopštile su da će zabraniti putovanja iz šest južnih afričkih zemalja, nakon što je Južna Afrika otkrila novu varijantu bolesti korona virusa, sa velikim brojem mutacija. Kako prenosi Slobodna Evropa, i vakcine mogu biti manje efikasne protiv nove varijante virusa. 

„Prva informacija koju imamo o ovoj varijanti je da je možda više prenosiva od Delta varijante i vakcine koje trenutno imamo mogu biti manje efikasne protiv nje“, rekao je ministar zdravlja Sajid Džavid. 

Ministar je rekao da nova varijanta, koju je Južna Afrika pripisala porastu slučajeva i koja je takođe otkrivena kod putnika iz te zemlje u Bocvani i Hong Kongu, do sada nije pronađena u Britaniji.

On je, međutim, rekao da su britanski naučnici duboko zabrinuti i da je kao mjera predostrožnosti donijeta odluka da se obustave svi letovi iz Južne Afrike, Namibije, Lesota, Esvatinija, Zimbabvea i Bocvane od petka.

Britanski putnici koji se vraćaju sa tih destinacija moraće da idu u karantin, prenosi Rojters.

„Ako neko stigne ranije, treba da se samoizoluje kod kuće i uradi PCR test drugog i osmog dana. I ako je neko stigao iz bilo koje od tih zemalja u poslednjih 10 dana, zamolili bismo ga da uradi PCR testove”, rekao je Džavad.

Britanija je među najteže pogođenima zemljama sa oko 144.000 smrtnih slučajeva od početka epidemije početkom prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније